Andra bakdagen
Idag fortsätter jag med att baka degarna jag satte igång igår.
Jag har det så mysigt här i köket att jag vill ge er en tidig julklapp redan idag. Ett av mina recept som jag skapade redan i 1980.
Detta är ett recept jag aldrig har delat med mig till någon eller publicerat tidigare och det kommer finnas i min bakbok som jag arbetar på just nu.
Varsågod och Trevligt Julbak
© Katharinas
Havrekorintkakor   
Cirka
50 st
Ugnstemperatur och tid:
200° i 10 -12 min.
150 g smör
3 dl
havregryn (ca.100 g)
1 dl
socker (85g)
1½
dl -2 dl vetemjöl (100-120 g)
2 dl
korinter
½
tesked hjorthornsalt eller bakpulver (kakorna blir knaprigare om du använder
hjorthornsalt)
·       
Blanda alla ingredienser i en skål och knåda
ihop till en deg.
·       
Om degen inte hänger ihop, skölj händerna i
kallt vatten utan att torka dem efteråt och knåda degen lite mer.
·       
Lägg degen i en plastpåse i kylen en halv
timme.
·       
Rulla ut degen i två eller tre långa rullar.
·       
Lägg dem bredvid varandra och skär i lika
stora bitar.
·       
Rulla degbitarna till kulor. 
·       
Lägg degkulorna på smorda plåtar och tryck
kakan med en gaffel i kryss, så kakan får ett slags rutmönster.
·       
Grädda kakorna och lägg dem på galler så de
svalnar.
·       
Förvara kakorna i en burk. 
Sköt om er vänner,
Maria
Hoppas ni gillar mina Havrekorintkakor, 
de är goda och knapriga  men inte för söta.
Sköt om er vänner,
Maria


 
Ingen kommentarer:
Send en kommentar