torsdag den 7. december 2017


Andra bakdagen

Idag fortsätter jag med att baka degarna jag satte igång igår.



Jag har det så mysigt här i köket att jag vill ge er en tidig julklapp redan idagEtt av mina recept som jag skapade redan i 1980.

Detta är ett recept jag aldrig har delat med mig till någon eller publicerat tidigare och det kommer finnas i min bakbok som jag arbetar på just nu.

Varsågod och Trevligt Julbak

© Katharinas Havrekorintkakor   

Cirka 50 st
Ugnstemperatur och tid:
200° i 10 -12 min.
150 g smör
3 dl havregryn (ca.100 g)
1 dl socker (85g)
1½ dl -2 dl vetemjöl (100-120 g)
2 dl korinter
½ tesked hjorthornsalt eller bakpulver (kakorna blir knaprigare om du använder hjorthornsalt)

·        Blanda alla ingredienser i en skål och knåda ihop till en deg.

·        Om degen inte hänger ihop, skölj händerna i kallt vatten utan att torka dem efteråt och knåda degen lite mer.

·        Lägg degen i en plastpåse i kylen en halv timme.

·        Rulla ut degen i två eller tre långa rullar.

·        Lägg dem bredvid varandra och skär i lika stora bitar.

·        Rulla degbitarna till kulor.

·        Lägg degkulorna på smorda plåtar och tryck kakan med en gaffel i kryss, så kakan får ett slags rutmönster.

·        Grädda kakorna och lägg dem på galler så de svalnar.

·        Förvara kakorna i en burk. 

Hoppas ni gillar mina Havrekorintkakor, 
de är goda och knapriga  men inte för söta.

    Sköt om er vänner,

    Maria

Ingen kommentarer:

Send en kommentar