onsdag den 21. marts 2018


Mordrättssaken mot Peter Madsen fortsätter idag




Idag återvänder vi till mordrättssaken mot Peter Madsen som jag senast rapporterade om 2018-03-08.

Låt mig summera:

Första förhöret med Peter Madsen tog plats i Augusti 2017 då han utfrågades om hans version av händelserna omkring Kim Walls försvinnande.  Hon hade observerats på Peter Madsens u-båt Nautilus den 10 Augusti 2017. Därefter försvann hon tills hennes styckade kropp återfanns på botten av Køge Bukt.

Under varje polisförhör därefter har Peter Madsen ändrat sin historia om vad som hände med Journalisten Kim Wall och hur hon dog. Madsen erkände dock att han hade styckat Kim Wall och packat henne i ett antal plastpåsar med vikter i, som han så slängde i vattnet.

Första dagen på rättssaken mot Peter Madsen började 2018-03-08 då Åklagare Jakob Buch-Jepsen hävdade att Peter Madsen hade mördat Kim Wall, och att det rörde sig om överlagt mord.

Under dagens förhör framstod Madsen som både förbryllad och uppgiven. Det var först när Åklagaren pressade Peter Madsen till att medge att mordet och styckningen av Kim Walls kropp var en sexuellt laddad handling som Madsen piggnade till. 

Madsen hade tidigare diskuterat detta i detalj med en av sina älskarinnor och då hade han uttryckt hur tanken om att utföra ett styckmord hade gjort honom sexuellt upphetsad.  

Han diskuterade också med sin älskarinna hur han ville hugga  Kim Wall med en vass skruvmejsel.

Åklagaren hänvisade därefter till de filmer Peter Madsen hade av våldtäkter mord och halshuggningar av kvinnor, och frågade Madsen om han fann filmerna sexuellt upphetsande. Madsen nekar till detta flera gånger.

Rättssaken fortsätter imorgon då man ska lägga fram rättsmedicinska bevis. 

Det kommer handla om den rättsmedicinska undersökningen av Kim Walls kropp, om hur hennes blod har koagulerat och andra tekniska bevis.

Jag återkommer med mer om det imorgon.
Sköt om er vänner,

Maria

Ingen kommentarer:

Send en kommentar