onsdag den 18. april 2018


Hur ska vi lösa problemen med Pedofiler i Sverige



När vi vuxna känner oss hotade av en tidigare partner, en stalker eller någon annan person som har uttryckt en vilja att skada oss på något vis är det inte ovanligt att vi går till polisen och får beslut om besöksförbud . 

Skulle vi uppleva att ett barn hotas eller utsätts för övergrepp borde vi väl också kunna skaffa ett kontaktförbud mot den brottslingen. Det låter enkelt eller hur?

Om en dömd Pedofil flyttar till ditt närområde, nära dina barns skola, förskola eller lekplats betyder det då att du blir upplyst om det från polis eller annan myndighet?

Finns det idag ett offentligt nationellt register av dömda sexförbrytare och Pedofiler i Sverige?

Dessvärre är så inte fallet just nu.

Våra barn har väldigt få rättigheter när det gäller skydd mot kända förbrytare. Varför är det så?

Borde vi inte ha möjlighet att ha koll på dömda Pedofiler?  Vi vet ju att de är vanemänniskor och att återfallsrisken är stor.

Just nu blir en frigiven pedofil återbördad till samhället utan restriktioner. Ingen förbjuder hen inte från att vara nära barn eller uppehålla sig vid skolor eller platser där barn tillbringar sin fritid. 

Hur kan vi skydda våra barn i framtiden?

Ska vi ha ett register vi kan söka information i, ska dömda Pedofilerna ha fotboja eller chippas? Ska vi spåra dem via GPS?

Flera av dessa åtgärder har använts i andra länder. Borde vi också ha det här i Sverige?

Att våra barn inte har samma rättigheter som vuxna är absurt. Det är skamligt att våra barn har mindre skydd under lagen än vilken som helst vuxen person.

Våra barn är vår framtid. Borde vi inte ge dem en bättre start i livet. Tänk över det...

Sköt om er vänner,

Maria


Ingen kommentarer:

Send en kommentar