mandag den 14. maj 2018


Sommarvärmen är här- njut men var försiktig



Visst är det skönt när det varma vädret kommer. Solen lockar oss ut och vi frestas gärna att njuta av värmen.

Det finns ett par saker som vi bör tänka på innan vi kastar oss ut i det fria. 

Värmen kan ge oss värmeslag om vi inte förbereder oss för den. Solen kan vara skadlig om vi stannar i den för länge och för tidigt. 

Vår hud behöver vänja sig långsamt för att bygga upp ett skydd mot solens strålar. Detta är speciellt viktigt med barn, djur och de äldre.

Det är lika viktigt att vi får vätska i oss och svalka, så börja med att sitta i skuggan utomhus och vänja dig långsamt.

Att sitta inlåst i en bil är livsfarligt och det gäller både djur och människor. Aldrig någonsin lämna någon i bilen i sommarvärmen. 

Små barn och äldre klarar värmen dåligast. Därför är det viktigt att hålla koll på dem. Här gäller det att gå inomhus, kyla ned sig och att dricka mycket vätska.

Just nu är det mycket pollen utomhus. Så mycket att även de som normalt inte påverkas av pollen kan känna alla de symptom vi pollen-allergiker lider under varje dag.

Det är, exempelvis, ofta lättare för mig att stanna hemma i mitt allergen-neutrala hem men även jag lockas ut i solen. Jag är henne med den stora solhatten, solglasögon och med en flaska dricka i handväskan.

Sköt om er vänner,

Maria

Ingen kommentarer:

Send en kommentar