mandag den 13. oktober 2014



En förskolepedofil kan vara en tillfällighet.

Två förskolepedofiler är orsak till extrem oro.

Tre förskolepedofiler är en skrämmande trend.

Vad pratar jag om?

Idag är det tredje gången på sex månader att en person som har arbetat på en förskola har misstänkts för sexövergrepp på små barn. Övergreppen skedde i skolans lokaler.

En timanställd man ska ha ofredat flera barn på en förskola i södra Stockholm.

Precis som vid de två tidigare incidenterna har den misstänkte kontrollerats mot belastningsregistret utan att man hade hittat något graverande.

Idag startade också rättegången mot förskolepraktikanten i Borås, också han har varit ensam i en lokal på förskolan med barnen han förgrep sig på.

Där är det ännu inte klarlagt hur många barn det rör sig om då det fortfarande kommer in nya uppgifter om övergrepp från föräldrar till barn i förskolan i Borås.

 Sist men inte minst har vi den 21-åriga förskolepraktikanten från Högsby utanför Växjö som misstänktes för över 30 åtalspunkter mot i allt 14 barn. Han dömdes den 10 september till sluten psykiatrisk vård.

Det känns som om förskolorna har förvandlats till jaktmark för nästa generation av pedofiler.

Vad kan vi göra för att motarbeta trenden?

Pedofiler och sexförbrytare trivs i en miljö där det finns många barn och få vuxna. Då blir det lättare att arrangera ensamma stunder med ett barn.

Information och utbildning av personal bör också prioriteras då okunnighet skapar möjligheter till övergrepp.

Då det är svårt att undervisa unga förskolebarn i hur de kan skydda sig mot pedofiler bör man fokusera på att upplysa föräldrar och personal.

Jag skulle vilja se en nationell informationskampanj rörande pedofili och sexualbrott mot minderåriga. Det är dags att vi ser övergreppen på förskolebarn som en växande trend.

Här rör det sig inte om samma gamla ”typ” av sexförbrytare som förgriper sig på våra barn men en ny, ung och mera förslagen förbrytare som medvetet finner nya jaktmarker i våra förskolor.

Kanske har denna nya trend kommit fram på grund av att vi lever i en mer övervakad värld.
Det har blivit svårare för förövare att leta offer i ungdomsorganisationer och sportklubbar efter vi har haft ett antal uppmärksammade avslöjanden de senare åren.

Kanske är det därför dessa nya sexförbrytare tar så mycket större risker genom att förgripa sig på små barn i våra förskolor.

Det är dags att vi stänger denna nya ”jaktmark” innan flera nya sexförbrytare slår till.

Våra barn har rätt till en trygg och lycklig uppväxt i en värld utan pedofiler.
Det är det vi måste koncentrera på nu.

Sköt om er vänner,

Maria





Ingen kommentarer:

Send en kommentar