fredag den 23. marts 2018


Fjärde dagen i rättssaken mot Peter Madsen
vittnen från hans umgängeskrets hörs 


Idag kommer flera personer att höras i rätten. 

Första vittnet är en svensk man som vittnar via en tolk om en händelse han observerade den 10 Augusti 2017 kl. 23.43. 

Mannen var ombord på båten Ternvag då han ser Madsens ubåt i farleden framför. Vittnet berättar att han blev rädd och varnade alla de 13 personer som var ombord på Ternvag. 

Peter Madsen är även häktad för att köra sin ubåt på ett sådant sätt att han har utsatt andra för fara. Detta vittnesmål använder åklagaren som bevis att Madsen har kört sin ubåt på ett oansvarigt sätt.

Vittnesmålet från den svenska mannen är nu avslutat.

Andra vittnet för dagen är Madsens praktikant som har varit maskinmästare i Madsens rymdlaboratorium.  Praktikanten var på Madsens verkstad varje dag mellan 09.00 - 16.30.

Praktikanten berättar att en raketuppskjutning som skulle ha skett den 10 Augusti hade blev inställd och att Madsen var på dåligt humör. 

Praktikanten frågas ut om han hade sett flera tunga stålrör, en såg och en bunt kabelband i ubåten. Han nekar till detta. Praktikanten berättar att han städade ubåten veckan innan och att han inte hade sett några av de beskrivna objekten ombord .

Från rättens synpunkt är detta vittnesmål viktigt då det bevisar att Peter Madsen tog med objekten ombord med syfte att använda dem till att binda och stycka Kim Wall. Det bevisar att Peter Madsen hela tiden har planerat att mörda och stycka Kim Wall. Det rör sig alltså om överlagt mod

Praktikanten berättar också att Madsen alltid har uppfört sig utan vandel gentemot honom.

Tredje vittnet och dagens sista vittne är en kvinna. Hon begär att få förbli anonym och rätten kallar henne härefter "väninnan".

Peter Madsens väninna berättar att hon och Madsen aldrig har haft ett sexuellt förhållande även om de till och från har pratat om extrema och galna saker. 

Madsen hade berättat för väninnan att han var en psykopat och att han fascinerades av "snuffmovies" alltså en form av porrfilm som slutar med att offret mördas.

De hade pratat om sex och om döden. Hon berättar att deras samtal hade urartat och blivit värre med tiden. 

Sista gången väninnan pratade med Madsen var den 7 Augusti. 
Förhöret av väninnan är nu avslutat.

Rätten öppnar igen på måndag då förhören fortsätter. Sammanlagt 37 vittnen skall höras under rättegången.

Det var allt för idag.

Sköt om er vänner,

Maria


Ingen kommentarer:

Send en kommentar