onsdag den 4. april 2018


Nionde dagen av rättssaken mot Peter Madsen

 Idag spekuleras det om Peter Madsens exfru kommer att vittna i rätten.


Hon är det sista vittnet på listan med 37 vittnen som skulle höras i rättssaken. Hon var fortfarande gift med Peter Madsen den 10 Augusti 2017 och hon fick ett sms från honom den natten. Madsens hustru försökte ringa Madsen senare på kvällen men hon lyckades inte få tag på honom.

Samma kväll mötte hustrun Kim Walls käresta i Madsens verkstad natten mellan 10 och 11 Augusti. Han berättade för exfrun att han var orolig.
Senare hjälpte hustrun polisen att genomsöka Peter Madsens verkstad för att hitta Madsens elektronikprylar.

Det var först då Madsen hade blivit frihetsberövad att hans fru sökte om skilsmässa. 

Idag hördes den sista av de kvinnor som har fått ett erbjudande från Peter Madsen om att komma med på en segeltur i hans ubåt.

Vittnet som beskriver sig som en bekant av Madsen, berättar hur hon under 7 år har haft kontakt med honom och hur de har pratat om ubåten. Kvinnan beskrev hur hennes konversationer med honom långsamt ändrade karaktär under senare tid.

Peter Madsen framförde i ett sms med kvinnan om hur han ville spränga Refshaleøen i luften, precis som Kapten Nemo hade gjort i Jules Vernes äventyr. 

Hon upplevde att Madsens beteende var  besynnerligt och att han uppträdde maniskt. Kvinnan avslog också hans förslag att komma ombord på ubåten. Hon tyckte det var märkligt att han hade bjudit henne som enda passagerare och det gjorde henne misstänksam.

Detta är det tredje kvinnliga vittnet som bjöds ombord på ubåten omkring perioden då Kim Wall dog.

Idag genomgick man också Peter Madsens IT-prylar såsom dator och telefoner . Man läste upp detaljer rörande Madsens sökhistorik. 

Peter Madsen sökhistorik visade avrättningsvideor fram till 10 Augusti förra året. Man kunde också dokumentera Madsens intresse för halshuggningar, hängningar, spetsningar och kremering kan spåras tillbaka till 2011.

Polisens it-specialister kunde konstatera att Peter Madsen hade laddat ned våldsamma bilder och video på lemlästelse av människor, på sin dator och Iphone. Han hade också, gång på gång, sökt efter "kvinna", "halshuggning" och dödspornografi på internet.

Imorgon fortsätter dokumentationen av bland annat undersökningen av Madsens mentala stabilitet och hälsa.

Jag återkommer om detta senare.
Sköt om er vänner,

Maria



Ingen kommentarer:

Send en kommentar